Welness Center Balnea

Wellness center Balnea (včasih Terme Dolenjske Toplice) ima tri centre: Laguna, kjer se nahajajo bazeni, Oaza – center savn in Aura, kjer si lahko privoščite masažnee ter wellness programe, športne aktivnosti in posebne mesečne ponudbe.

Wellness Center Balnea

Laguna – bazeni

Laguna bazeni s termalno vodo zajemajo notranje bazene, zunanje bazene, otroške bazene, zračne in vodne masaže, vodne zavese, slapove ter gejzirje. V zunanjem bazenu je za otroke zelo atraktivna gusarska ladja, za najmlajše pa čofotalniki. Ponavadi je otvoritev zunanjih bazenov konec meseca aprila. V zunanjih bazenih je temperatura vode 27 stopinj Celzija, v notranjih pa prijetnih 32 stopinj Celzija.

Oaza – savne

savna dolenjske toplice

V centru savn Oaza se lahko sproščamo in uživamo v klasični finski savni in Sanariumu (biosavna), turški savni, japonski potilni kopeli, zeliščni savni in whirlpoolu. Finska savna se nahaja v brunarici Koča, ki ima tudi nudistično teraso. Poskusimo lahko ritual z izmeničnim pogrevanjem in počasnim ohlajanjem telesa. Sanarium je savna, ki nas sprošča z značilno kombinacijo vlage in toplote, različnih dišav in spektrom različnih barv, ki se menjavajo v časovnih presledkih. Te barve so rdeča, rumena, modra in zelena. Turška savna čisti in vlaži naše dihalne poti, spodbuja pretok krvi in odpira kožne pore za prečiščevanje telesa. Japonska potilna kopel pomeni namakanje v vroči termalni vodi s katero odpravimo duševne in telesne obremenitve vsakodnevnega življenja. Zeliščna savna sprošča čute, prečisti dihalne poti in kožo z naravno paro zelišč in naravnimi aerosoli.

Aura – masaže in kopeli

Balnea masaža

V sklopu masažnega centra Wellness Center Balnea so na voljo različne masaže, kopeli za pare in lepotni salon za nego telesa in obraza, oblikovanje postave ter oblikovanje telesa po metodi Linea Snella. Privoščimo si lahko naslednja razvajanja: Venerina kopel s cvetjem vrtnic in bogatim dišečim oljem, Zeusova kopel s penino in refleksna masaža stopal, Romantika za naju, Kratek čarobni pobeg, Zeusova oaza, Čez noč prerojeni ali Ko pride polnoč. Venerina kopel je razkošna kopel za par, ki traja 45 minut. Zeusova kopel nudi intimno razvajanje za par v soju sveč. Program Ko pride polnoč je namenjen popolni nasladi za dva, ki iščeta drugačnost in sprostitev.

Nekatere storitve Welness Centra Balnea lahko podarite v obliki darilnega bona!

Programi in aktivnosti

Wellness programi nudijo programe za pare, enodnevne programe in petdnevne programe. Športne aktivnosti vključujejo telovadbo za nosečnice, vadbo v fines centru, vadbo v vodi, aktivnosti v naravi in organizirane skupinske vadbe, kot so aerobika, pilates, joga in druge. Wellness Center Balnea pa je povezan z nadzemnim hodnikom tudi s Hotelom Balnea 4*, ki je odlična izbira v primeru večdnevnega razvajanja.